Cele șase veacuri de istorie înfățișate în această carte sunt, poate, epoca cea mai pasionantă și una dintre cele mai puțin cunoscute din trecutul strămoșilor noștri.
Radu Oltean ne spune povestea lor așa cum nu a mai făcut-o nimeni, în cuvinte limpezi și cu sute de ilustrații detaliate și explicate pe ... citeste mai departe
Proiectul "Cetati, castele si alte fortificatii din România", o monografie unica în istoriografia noastra, îsi propune reconstituirea unei imagini de ansamblu a arhitecturii de aparare din aceasta zona geografica, din Neolitic pâna în secolul XX.
Textul sintetizeaza istoria politica si militara a spatiului carpato-dunarean, prezentând contextul în care au fost ridicate ... citeste mai departe
Ati aflat deja de la scoala despre Mircea cel Batran, domn al Tarii Romanesti (adica al Munteniei), care a domnit intre 1386 si 1418, ducand lupte grele cu turcii.
Apoi, probabil ati citit sau poate chiar ati invatat pe dinafara, din Scrisoarea III a lui Eminescu, superba evocare a bataliei de ... citeste mai departe
„Dragii mei, incepem astazi o poveste minunata! Cand zic minunata, vreau sa spun ca seamana cu minunile de care ne vorbeste Sfanta Scriptura: nu intelege usor mintea noastra cum de s-a intamplat asa ceva.
"Cetati, castele si alte fortificatii din România" este un proiect care aduna, în premiera, date si imagini legate de arhitectura de apãrare de la noi.
Volumul de fata poate fi citit, în aceeasi masura, ca un compendiu de istorie militara a celor trei tari din jurul Carpatilor în secolul al ... citeste mai departe
„Imaginea Daciei si a dacilor în constiinta noastrã este astazi, parca mai mult ca oricând, tributara cliseelor.
Unele s-au impus ca mituri fondatoare în istoriografia româneascã înca din secolul al XIX-lea, fiind apoi deturnate si exploatate în sprijinul ideologiei national-comuniste la finele secolului trecut.
Szathmari, artist ardelean, pictor, fotograf, cartograf, grafician, heraldist, gazetar, nascut la Cluj ?n urma cu 200 de ani (1812) si stabilit la Bucuresti pe la 1847 a fost primul mare fotograf al Bucurestilor si unul din pionierii fotografiei europene (si de reportaj de front).
Istoria Bucurestilor ?n date si ?nt?mplari raspunde unei nevoi a specialistilor, dar si a celor amatori dornici sa cunoasca zbuciumata poveste a capitalei noastre, ?ncep?nd cu vremurile ?ndepartate ale preistoriei p?na ?n epoca noastra, si care sunt cuprinse ?n paginile acestui volum.
Volumul de fata a fost complectat cu ilustratii valoroase ... citeste mai departe
Aceasta lucrare contine, la o marime si o calitate de exceptie, o selectie de 16 panorame fotografice ale Capitalei in perioada 1856-1877.
Nu e vorba de o carte ci de o mapa care contine aceste 16 reproduceri, la un format de aproximativ A4 si o carticica-brosura tot de aceeasi marime in ... citeste mai departe